Quantcast
Channel: Eventos|Universitat Oberta de Catalunya
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2195

"'¿Com donar-te cos [...]?': Trobades sensorials amb el passat a La passió segons Renée Vivien de Maria-Mercè Marçal

$
0
0

En línia

Activitat del cicle de webinaris Homosexualitats i literatura catalana


"'¿Com donar-te cos [...]?': Trobades sensorials amb el passat a La passió segons Renée Vivien de Maria-Mercè Marçal" a càrrec de Natasha Tanna (University College London).

Dimecres 26 de maig a les 18.00 hores

Esdeveniment obert, amb inscripció obligatòria.

Emissió via streaming a través de Zoom. |Enllaç|

En aquesta presentació parlaré de la importància per a la recerca queer de les interaccions quasi eròtiques amb els texts. Em centraré en la investigació que fan als anys vuitanta Maria-Mercè Marçal i Sara T. (un alter ego de la mateixa Marçal a la seva novel·la La passió segons Renée Vivien) sobre la poeta epònima. Renée Vivien és el pseudònim de l’escriptora Pauline Mary Tarn, hereva angloamericana d’una tradició sàfica, que es va traslladar a París el 1898 i que va adoptar el francès com a llengua d’expressió literària. Les interaccions de Sara T. amb els textos de Vivien la condueixen al desig d’una trobada encarnada. En el procés de recrear el passat, Marçal i Sara T. experimenten trobades textuals que són, a la vegada, trobades visuals, tàctils, espacials.

El grup de recerca LiCMES, Literatura Catalana, Món Editorial i Societat, proposa una sèrie de 4 webinaris sobre qüestions d'homosexualitat en la literatura catalana, coincidint amb l'oferta del segon semestre del curs 2020-2021 del Seminari d'Estudis Catalans -assignatura del grau de Llengua i Literatura Catalanes de la UOC- sobre la mateixa temàtica, sota la responsabilitat de Josep-Anton Fernàndez.


Altres webinaris del cicle:

  • Dimecres 28 d'abrilJosep-Anton Fernàndez (UOC): “Els significats sexuals del conflicte lingüístic: Dependent ben plantat per a hereu sobiranista, de Daniel O’Hara”.

  • Dimecres 5 de maig: Adriana Nicolau (UOC): “Escenificar identitats en trànsit: Limbo de Les Impuxibles, Marc Rosich, Miquel Missé i Pol Galofre com a cas d’aliança transfeminista”.

  • Dimecres 19 de maig: Ferran Benaiges (Maynooth University, Irlanda, i UOC): “Autoexili en Els homes i els dies de David Vilaseca”.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 2195

Latest Images

Trending Articles